CZEU
Kompletní sortiment
20.6.2018

Vybíráme koupelnový nábytek do malých koupelen

Bydlíte v mini bytě a máte mini koupelnu? Tak to potom potřebujete opravdu skvělý nápad, jak do ní vměstnat vše potřebné. Máme pro vás souhrn osvědčených triků, díky kterým do své malé koupelny dostanete maximum koupelnového nábytku.

Ve starších zástavbách se setkáváme s fenoménem malých koupelen. Dřív se na koupelny moc nedbalo, nechával se jim ten nejmenší možný prostor. Ovšem potřeba komfortu při denní hygieně šla strmě nahoru a dnes potřebujeme mnohem více prostoru než naši předci.

Pokud jste i vy vlastníkem miniaturní koupelny, nezoufejte. Máme pro vás pár jednoduchých triků, díky kterým se vaše koupelna opticky zvětší a získáte maximum úložných prostor.

Vybíráme koupelnový nábytek do malých koupelen

Základem jsou světlé barvy

Mohla by vaše koupelna svou ponurostí směle konkurovat jeskyni? Tak to ji hned vymalujte! Samozřejmě, že nejlépe bílou barvou, nebo nějakým velice světlým odstínem žluté či oranžové. Velice trendy jsou světle pastelová modrá a zelená. Tyto barvy totiž skvěle odráží světlo a místnost skvěle zvýrazní.

TIP: Použít můžete i tapety s vertikálním proužkem, které prostor opticky prodlužují. 

Pohrát si můžete i se zrcadly. Nemusíte se omezit jen na malou zrcadlovou skříňku. Do malých koupelen je vhodnější umístit větší zrcadlo, které nalepíte přímo na zeď. Pod něj pak stačí přidělat úzkou poličku na drobnosti a máte hotovo. Pokud umístíte zrcadlo naproti oknu, bude se celá koupelna jevit mnohem větší.

Kam se vším?

Udržujte pořádek! A to do posledního vatového tamponku. Pravidlo pořádku platí pro všechny malé byty a místnosti, koupelny nevyjímaje. Desítky malých věcí poházených po celé koupelně působí velice rušivě. Nic by se nemělo jen tak povalovat. Všechno musí mít své místo. Skvělým řešením jsou dekorační košíky, do kterých schováte úplně všechno.

Koupelnový nábytek do malých koupelen by měl být úzký a vysoký. Dobrou variantou je i kovový nábytek, který působí vzdušně.

V malé koupelně využijte každý centimetr, včetně prostoru kolem okna a dveří. Můžete nad ně umístit poličku, která bude sloužit jako odkládací prostor pro zásobu toaletních papírů nebo čistých ručníků.  Na dveře můžete dát také háčky, na které si pověsíte župany či osušky.

TIP: Otevírají se vám dveře do koupelny? Tak to vám ubírají další tolik potřebný prostor. Pokud to půjde, vyměňte dveře tak, aby se otevírali ven. Řešením jsou také posuvné dveře, ale na ty je zase potřeba mít místo na stěně. 

Zaručené tipy na koupelnový nábytek pro malé koupelny

  • Umyvadlo s vlastní skříňkou skryje efektně sifon a zároveň vám zbyde dost úložného místa na úklidové prostředky či hygienické potřeby. Umyvadlové skříňky seženete v mnoha rozměrech.
  • Samostatně stojící skříňky vybírejte alespoň z půlky otevřené. Dvířka skříněk, které se otevírají do prostoru můžou způsobit komplikace, když se v malé koupelně vyskytne více osob najednou.
  • Nemusíte si za každou cenu vybrat to nejmenší umyvadlo. Abyste si pohodlně vyčistili zuby nebo přeprali ponožky, zvolte umyvadlo hluboké alespoň 35 cm a široké alespoň 45 cm.
  • Pokud nenajdete v obchodních domech do vaší koupelny nic vhodného, můžete si nechat vyrobit nábytek na míru. Jen nezapomeňte, že skříňky by měly být úzké a vysoké.


Zpět na výpis článků